Βλαντ Πλαχότνιουκ: Συνελήφθη στην Ελλάδα ο Μολδαβός μεγιστάνας και πρώην πολιτικός – -Κατηγορείται ότι είχε κλέψει εκατομμύρια δολάρια

22/07/2025 | 17:08

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη ο 59χρονος κροίσος και πρώην πρόεδρος πολιτικού κόμματος της Μολδαβίας, Βλαντ Πλαχότνιουκ.

Ο 59χρονος Μολδαβός συνελήφθη από το «ελληνικό FBI» με «Ερυθρά Αγγελία» ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών για επικείμενη άφιξη του στην Ελλάδα. Οι Αρχές έστησαν μπλόκο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και κατά τη διάρκεια ελέγχου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Ο 59χρονος, που θεωρείται από τους πιο πλούσιους Μολδαβούς, έχει καταδικαστεί από τις Αρχές της χώρας του για μεγάλη υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης που, κατά πληροφορίες αγγίζει, το 1 δισ. δολάρια.

Ο Μολδαβός κατηγορείται επίσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.α.

Από τις Μολδαβικές Αρχές αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία με την ελληνική Δικαιοσύνη για την έκδοσή του.

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του