Βίγκαν γονείς «βασάνιζαν» την κόρη τους και αφέθηκαν ελεύθεροι

24/08/2019 | 23:19

Εκτός φυλακής και μόνο με 300 ώρες κοινωνική εργασία τιμωρήθηκε ένα ζευγάρι γονέων βέγκαν από την Αυστραλία παρά το γεγονός ότι το κορίτσι τους υπέφερε όσο το υπέβαλαν σε αυτό το είδος διατροφής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 όταν και έγινε γνωστή η υπόθεση το κορίτσι που τότε ήταν 19 μηνών – σήμερα είναι 3 ετών – δεν είχε δόντια και έμοιαζε με βρέφος 3 μηνών.

Λόγω της κακής διατροφής το κορίτσι υπέφερε επίσης από ασθένεια στα οστά με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μικρά κατάγματα ενώ ήταν και ανεμβολίαστο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το βρέφος τρεφόταν με πατάτες, ρύζι, ψωμί, φυστικοβούτυρο, γάλα από ρύζι και περιστασιακά του έδιναν φρούτα.

Το κορίτσι πλέον ζει με άλλη οικογένεια στο Κουίνσλαντ κα μολονότι η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί εντούτοις υποβάλεται σε λογοθεραπεία και κινησιοθεραπεία, της χορηγούνται φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής προκειμένου να βοηθηθεί η ανάπτυξή της ενώ η πνευματική της ανάπτυξη είναι κάτω από τον μέσο όρο.

Η δικαστής έκρινε ότι η παραμέληση του μικρού κοριτσιού ήταν θέμα περισσότερο ελλιπούς προσοχής εκ μέρους των γονέων και όχι προμελετημένη πράξη. Ωστόσο επισήμανε ότι «είναι ευθύνη καθέ γονέα να διασφαλίζει ότι η διατροφή που λαμβάνει το παιδί του είναι ισορροπημένη» είπε η δικαστής.

Οι αρχές είχαν ανακαλύψει την υπόθεση όταν τον Μάρτιο του 2018 το κορίτσι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο μετά από κρίση που έπαθε ενώ ήταν στο σπίτι της. Τότε, μάλιστα, ζύγιζε 4,89 κιλά και δεν την είχε δει παιδίατρος από την ημέρα που είχε γεννηθεί.

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)