Βασίλης Αϊβαλής: Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού

21/03/2023 | 10:38

 

Σε ανάρτησή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής ανέφερε:

Για εμάς ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι αδιαπραγμάτευτος!!!
Στη δημοτική παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» πιστεύουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό.
Η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό είναι δικαίωμα.
Δεν είναι δυνατόν το νερό να αποτελέσει προϊόν επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η θεσμική μεταρρύθμιση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και η υπαγωγή των πάροχων υπηρεσιών ύδατος σε αυτή, είναι μια ακόμα προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, κάτι που ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ και με το οποίο είμαστε σφόδρα αντίθετοι.
Γενικότερα στην χώρα μας οι Ρυθμιστικές Αρχές ρυθμίζουν ανταγωνιστικές αγορές για την προστασία των καταναλωτών, όμως στην χώρα μας τέτοια ανταγωνιστική αγορά για το νερό δεν υπάρχει και ούτε θέλουμε να υπάρξει, διασφαλίζοντας στο νερό τον αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα του.
Οι οποιεσδήποτε αναφορές περί τροποποίησης θεσμικού πλαισίου προς εκπλήρωση θεμάτων αιρεσιμότητας για την διασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την χώρα μας, αν και εφόσον ισχύουν, θα πρέπει για ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνουν με όρους ανοιχτής διαβούλευσης και με σύμφωνη γνώμη με όλους του παρόχους (ΔΕΥΑ) ανά την χώρα.
Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού για εμάς είναι θέμα αρχής.
 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της