Β. Κικίλιας: Βρισκόμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία – Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες

03/07/2024 | 15:05

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία» τόνισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε «το γεγονός ό,τι μέχρι χτες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον σαν χώρα».

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Το πρωί η ΕΜΥ μας ενημέρωσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραμική δραστηριότητα αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές, δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

Ειδικά για αυτή την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Σε ότι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα. Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τους κεραυνούς. Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το site της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπουρίνια, τα μπουρίνια στη θάλασσα που γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνα είναι, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα.

Το γεγονός ό,τι μέχρι χτες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον σαν χώρα και γι αυτό το λόγο σε λίγο θα συνεδριάσει το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε η Πυροσβεστική, το Λιμενικό Ελλάς, φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα».

ertnews.gr

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Αχαΐα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και τον έσπασαν στο ξύλο