Β. Αϊβαλής: Την ώρα που χιλιάδες Πατρινοί στερούνται, ρυθμίζουν και πληρώνουν, ο Δήμος ανταμείβει την ασυνέπεια

Πάτρα Σπουδαία και Πάλι: την ώρα που χιλιάδες Πατρινοί στερούνται, ρυθμίζουν και πληρώνουν, ο Δήμος ανταμείβει την ασυνέπεια

Το τελευταίο δείγμα γραφής της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, με τη διαγραφή προστίμων ύψους 322.549 ευρώ, λόγω παρέλευσης της προθεσμίας βεβαίωσης των κλήσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη του χάους και της αδιαφορίας που επικρατεί στη δημοτική διοίκηση. Μια διοίκηση που ούτε τις βασικές της υποχρεώσεις δεν μπορεί να φέρει εις πέρας. Που δεν καταφέρνει καν να βεβαιώσει εγκαίρως τα πρόστιμα, αφήνοντάς τα να σέρνονται για χρόνια, από γραφείο σε γραφείο και από υπηρεσία σε υπηρεσία, μέχρι τελικά να παραγραφούν.

Η απώλεια αυτών των εσόδων δεν είναι απλώς μια τεχνική αστοχία. Είναι μια πράξη άδικη και προκλητική. Είναι αποτέλεσμα έλλειψης επαγγελματισμού και πλήρους απουσίας ευθύνης. Και αυτό δεν συμβαίνει μία και μοναδική φορά. Επαναλαμβάνεται διαρκώς, με τον Δήμο να στερεί εκατομμύρια ευρώ από υπηρεσίες και υποδομές που αφορούν τους Πατρινούς πολίτες.

Ακόμη πιο εξοργιστική είναι η ηθική διάσταση του ζητήματος. Γιατί την ώρα που χιλιάδες πολίτες τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους εγκαίρως, πληρώνουν ή ρυθμίζουν τις οφειλές τους, ο Δήμος επιβραβεύει την ασυνέπεια σβήνοντας πρόστιμα σε όσους απλώς «έτυχε» να ευνοηθούν από την ολιγωρία της διοίκησης, δημιουργώντας άνιση μεταχείριση. Η πρακτική αυτή υπονομεύει το αίσθημα δικαίου ενώ στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα αντιμετώπισης δύο ταχυτήτων για τους πολίτες.

Κι όλα αυτά, ενώ κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να λογοδοτήσει, ενώ κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την οικονομική αυτή ζημιά, που επαναλαμβάνεται με δραματική συχνότητα, στερώντας πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών της Πάτρας σε πολλά επίπεδα.

 Η «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» ζητά:

-Άμεση αναμόρφωση των διαδικασιών βεβαίωσης και είσπραξης κλήσεων, ώστε να τηρούνται αυστηρά οι νόμιμες προθεσμίες.
-Απόδοση ευθυνών σε όλους εκείνους που σκόπιμα προβάλουν  συστηματικές καθυστερήσεις που στοιχίζουν εκατομμύρια στον Δήμο.
– Θεσμοθέτηση πλήρους διαφάνειας σε κάθε πράξη διαγραφής οφειλής, με πλήρη δημόσια αιτιολόγηση, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Οι Πατρινοί που παλεύουν κάθε μήνα να σταθούν όρθιοι, που προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, που σέβονται το νόμο, απαιτούν έναν Δήμο να τους σέβεται.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ