Τζόι Τζόουνς: Πέθανε ο θρύλος της Λίβερπουλ και του Ουαλικού ποδοσφαίρου

22/07/2025 | 15:26

Ο Τζόι Τζόουνς, ιστορική μορφή της Λίβερπουλ και μέλος της χρυσής ομάδας που κατέκτησε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών τη δεκαετία του ’70, πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Ο Τζόουνς μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ το 1975, προερχόμενος από τη Ρέξαμ. Κατά τη διάρκεια της τριετούς παρουσίας του στο «Άνφιλντ», πανηγύρισε ως ποδοσφαιριστής τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1977 και προσέθεσε ακόμα έναν χρόνο αργότερα.

Επίσης, κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας της σεζόν 1976-77, το Κύπελλο UEFA και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Πέρα από τη Λίβερπουλ, ο Τζόουνς άφησε έντονο το αποτύπωμά του σε ομάδες όπως η Ρέξαμ, η Τσέλσι και η Χάντερσφιλντ, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στην πατρίδα του, την Ουαλία, με την οποία είχε σημαντική διεθνή καριέρα.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο επίσης θρυλικός επιθετικός της Λίβερπουλ, Τζον Όλντριτζ, αποχαιρέτησε τον Τζόουνς με λόγια συγκίνησης.

«Περισσότερα λυπηρά νέα, φίλοι. Ο Τζόι Τζόουνς πέθανε χθες το βράδυ. Τι υπέροχος άνθρωπος και εμπνευσμένος full back, που έδωσε την καρδιά και την ψυχή του φορώντας την κόκκινη φανέλα και για όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε! Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Τζόι! Είμαι τυχερός που τον συνάντησα πολλές φορές. YNWA. Αναπαύσου εν ειρήνη, σπουδαίε άνθρωπε».

ΠΗΓΗ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!