Τζιάνι Πιτέλα: Η πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ευρώπη

25/06/2016 | 21:27

Υπεύθυνη για την κρίση της Ευρώπης είναι η αυστηρή πολιτική λιτότητας, είπε ο Ιταλός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ) Τζιάνι Πιτέλα σε συνέντευξή του στην Handelsblatt. Για να καταπολεμηθούν οι αιτίες της πρέπει να γίνουν νέες επενδύσεις και να ερμηνευθεί το σύμφωνο σταθερότητος με πιο ευέλικτο τρόπο.

Το Brexit είναι μεν λυπηρό, αλλά «θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη για την Ευρώπη και να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει το ευρωπαϊκό εγχείρημα», τόνισε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Ο Τζιάνι Πιτέλα είπε επίσης, ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη θα περιέχει θέματα όπως η έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας και προτάσεις για τα δημοσιονομικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της Ευρώπης, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, των κοινωνικών ανισοτήτων των περιφερειών, της ασθενούς ανάπτυξης και της προσφυγική κρίσης. «Αν δεν λυθούν τα προβλήματα αυτά οι πολίτες θα συνεχίσουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ε.Ε. Αν δεν συνεργαστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την επίλυσή τους τότε πραγματικά θα έρθει το τέλος της Ευρώπης», όπως είπε.

Κατά τον Τζιάνι Πιτέλα «η πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ευρώπη. Αν η κυβέρνηση στην Μ. Βρετανία δεν είχε ακολουθήσει τόσο αυστηρή πολιτική λιτότητας δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ που είμαστε».

Στο ερώτημα της Handelsblatt αν πραγματικά περιμένει να παρεκκλίνει η καγκελάριος Μέρκελ από την μέχρι τώρα πολιτική της ο Ιταλός σοσιαλιστής απάντησε πως πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός: «Χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις για να υπάρξει ανάπτυξη και επιπλέον το σύμφωνο σταθερότητας πρέπει να ερμηνευθεί με πιο ευέλικτο τρόπο».

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ