Τζάνειο: Εμφανίστηκε ο βοηθός νοσηλευτής που έκανε λάθος μετάγγιση στην 62χρονη

09/06/2025 | 11:42

Με την οικογένειά του επικοινώνησε χθες ο βοηθός νοσηλευτής, ο οποίος έκανε λάθος μετάγγιση αίματος σε 62χρονη ασθενή που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Τζάνειου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Δημήρη Σιδέρη, ο βοηθός νοσηλευτής αναμένεται σύντομα να παρουσιαστεί ενώπιον των αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει κινηθεί νομικά η οικογένεια της 62χρονης, η οποία μετά τη λάθος μετάγγιση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο κ. Σιδέρης είπε για τον συνάδελφό του ότι ήταν «η κακιά ώρα που όμως δεν πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ασθενών στους εργαζόμενους των νοσοκομείων και το ΕΣΥ». Όπως είπε στην ΕΡΤ, πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο 30 ετών, εξαιρετικό στη δουλειά του, ο οποίος την ημέρα που συνέβη το λάθος ενημέρωσε ο ίδιος τη Διευθύνουσα για το περιστατικό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, υποστήριξε, επικαλούμενος συναδέλφους του με τους οποίους μίλησε, ότι η πορεία της υγείας της γυναίκας «πάει καλύτερα και φαίνεται ότι θα πάνε καλά τα πράγματα».

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης