Τζακ Λιου: Χωρίς ελάφρυνση χρέους το ΔΝΤ δεν θα δανείσει Ελλάδα

27/03/2016 | 08:51

Την αποσαφήνιση πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα μόνον εάν προηγηθεί γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό προς την Ελλάδα, μόνο αν υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις κατά τον τελευταίο χρόνο και ζήτησε από τους Αμερικανούς βουλευτές να μην δημιουργούν εντάσεις με τους Ευρωπαίους αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.

Σημειώνεται πως τα σχόλια του Λιου έγιναν σε συνεδρίαση που ο Αμερικανός βουλευτής Μπιλ Χουιζένκα κατέθεσε στην αμερικανική βουλή ένα κρίσιμο νομοσχέδιο για τις διασώσεις χωρών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει «φρένο» στις μελλοντικές διασώσεις χωρών που δεν είναι σε θέση να εναρμονιστούν με τους παραδοσιακούς κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε ο Χουιζένκα, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Πηγή: mignatiou.com

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακόμα και έκπτωση πρυτάνεων που δεν θα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους

Ισπανία: Η Παρασκευή ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί τον Μάιο – Έσπασε όλα τα ρεκόρ η θερμοκρασία

Τσουκαλάς: Θέλει θράσος να μιλά για «προπονητές εξέδρας» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Φτιάξτε δροσερές σαλάτες της εποχής

Προφυλακίστηκε η ψυχίατρος του Δρομοκαΐτειου για διακίνηση ναρκωτικών

ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στον Δήμο Ερυμάνθου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων γιόρτασε τα 20 χρόνια της – ΦΩΤΟ

Κοινή επιστολή των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Κορινθίας και Μεσσηνίας για την Κορινθιακή Σταφίδα