ΤτΕ: Νέα μείωση 904 εκατ. στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Νοέμβριο του 2023

02/01/2024 | 20:23

Νέα μείωση 904 εκατ. ευρώ (2,243 δισ. τον Οκτώβριος) παρουσίασαν οι καταθέσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Νοέμβριο του 2023, δείγμα της επιβάρυνσης που προκαλεί η ακρίβεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μείωση κατά 748 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και κατά 156 εκατ. ευρώ οι αντίστοιχες των νοικοκυριών.

H μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν αρνητική κατά 932 εκατ. ευρώ, το Νοέμβριο του 2023, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.883 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2023.

Καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση

Μείωση κατά 27 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Νοέμβριο του 2023, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 261 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -8,3% από -9,1% τον προηγούμενο μήνα.

Καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα

Μείωση κατά 904 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Νοέμβριο του 2023, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 2.143 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 2,4% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Καταθέσεις από επιχειρήσεις

Μείωση κατά 748 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Νοέμβριο του 2023, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 2.044 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,6% από -0,4% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE μειώθηκαν κατά 626 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 2.226 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 123 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 183 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Μείωση κατά 156 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Νοέμβριο του 2023, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι μείωσης κατά 100 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 3,7% από 3,5% τον προηγούμενο μήνα.

ot.gr

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του