Τρίτη σύλληψη για την κλοπή των βασιλικών κοσμημάτων από το Μουσείο του Λούβρου

30/10/2025 | 09:07

Στη σύλληψη τρίτου υπόπτου σε σχέση με τη ληστεία στο Λούβρο στο Παρίσι προχώρησαν οι Αρχές, σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM, την Πέμπτη.

Ο ύποπτος βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση για να ανακριθεί από τους ερευνητές.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή του Παρισιού αργά την Τετάρτη, σύμφωνα με το BFM, το οποίο πρόσθεσε ότι ο άνδρας φέρεται να ήταν παρών στον τόπο του εγκλήματος στις 19 Οκτωβρίου, όταν έγινε η ληστεία.

Υπενθυμίζεται πως στον «αγώνα δρόμου» για να εντοπιστούν ακέραια τα κλοπιμαία συμμετέχουν 100 ερευνητές.

Συνελήφθη τρίτος ύποπτος για τη ληστεία στο Λούβρο
(Photo by STEPHANE DE SAKUTIN/AFP)

Πώς έφτασαν στα ίχνη των συλληφθέντων οι Αρχές

Οι δράστες, όπως φαίνεται, άφησαν πίσω τους αντικείμενα που τους πρόδωσαν, ενώ εξετάστηκαν περισσότερα από 150 δείγματα DNA από τρίχες και δαχτυλικά αποτυπώματα.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της σκάλας, που χρησιμοποίησαν οι δράστες, αναγνώρισε μπροστά στους ανακριτές ορισμένους από τους υπόπτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σπείρα, ωστόσο ο χρόνος πιέζει ώστε να βρεθούν τα κλοπιμαία που μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι δράστες γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να διοχετεύσουν και να πουλήσουν στην αγορά τόσο γνωστά κοσμήματα, γι’ αυτό είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να σχεδίαζαν να τα αποσυναρμολογήσουν για να τα πουλήσουν.

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Πάτρα: Η ώρα της δικαίωσης για τις οικογένειες του 20χρονου Γιάννη και του 18χρονου Γιώργου – Το τροχαίο που “πάγωσε” το πανελλήνιο