Τρία ρήγματα και εισροή υδάτων στο «ΤΑΛΩΣ» – Προσάραξε σε ξέρα

21/12/2016 | 08:52

Τρία ρήγματα στη δεξιά πλευρά κάτω από τον ίσαλο γραμμή, έχουν διαπιστώσει οι δύτες στη δεξιά πλευρά του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΤΑΛΩΣ», που στη διάρκεια της νύχτας κατά την είσοδό του στο λιμάνι των Μεστών στη Χίο προσέκρουσε σε ξέρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων.

Τα 13 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο πλοίαρχος του «ΤΑΛΩΣ» κατάφερε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι και να αποβιβαστούν με απόλυτη ασφάλεια τα 13 φορτηγά οχήματα που μετέφερε.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, τα νερά που μπήκαν μέσα στο πλοίο και αντιμετωπίζονται με τις αντλίες, έχουν κατακλύσει το σημείο ανάμεσα στις δεξαμενές καθαρού νερού και σε μία δεξαμενή καυσίμου.

Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ειδικά συνεργεία αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της ζημιάς.

Το πλοίο είναι τύπου ro-ro κατασκευής του 1971 με ελληνική σημαία και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Μεστά Χίου Μυτιλήνη, Κυκλάδες και επιστροφή.

Πάτρα: Η ποίηση μέσα από το βλέμμα του Μίκη και του Μάνου – Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση τους

Δείτε ποιοι είναι οι σκύλοι που έχουν προβλήματα στον ύπνο

Σιροπιαστά δαχτυλίδια μήλου με σφολιάτα

Πάτρα: Εκδήλωση για τη σύγκλιση της Κεντροαριστεράς – Ποιοι έδωσαν το “παρών” (ΦΩΤΟ)

Κιρ Στάρμερ: Αν θέλεις να αποτρέψεις πόλεμο, πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο

ΚΚΕ: Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ διαταράσσει την ασφάλεια στα πανεπιστήμια

Νέα επαναστατική ανακάλυψη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει το εργασιακό τοπίο