Τραγωδία στην Ακτή Ελεφαντοστού: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 51 τραυματίες σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με λεωφορείο

28/07/2025 | 08:23

Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 51 τραυματίστηκαν χθες Κυριακή όταν απορριμματοφόρο φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο στο βόρειο τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών στην Αμπιτζάν.

Το δυστύχημα έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής, περί τις 06:00, σε δρόμο στο βόρειο τμήμα της χώρας, στον άξονα Κατιολά-Νιακαρά, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε χθες βράδυ.

Συγκρούστηκαν λεωφορείο το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο που συνέδεε δυο πόλεις στην Ακτή Ελεφαντοστού και στην Μπουρκίνα Φάσο κι απορριμματοφόρο, εξήγησε.

«Ο προσωρινός απολογισμός» των θυμάτων «κάνει λόγο για δεκαέξι νεκρούς και πενήντα έναν τραυματίες», που διακομίστηκαν από υπηρεσίες άμεσης βοήθειας σε περιφερειακό νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Όπως και σε πολλές άλλες αφρικανικές χώρες, τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στην Ακτή Ελεφαντοστού, εξαιτίας της κακής κατάστασης δρόμων και οχημάτων ή της απροσεξίας οδηγών.

Τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 23 τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν φορτηγό που μετέφερε εμπορεύματα με λεωφορείο στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από 1.000 ως 1.500 άνθρωποι στους δρόμους της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου κυκλοφορούν κάπου 1,5 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με αριθμούς του υπουργείου Μεταφορών.

Συγκριτικά, στη Γαλλία –που δεν είναι ακριβώς η πιο καλή μαθήτρια όσον αφορά την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη– χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο περίπου 3.500 άνθρωποι σε τροχαία, ωστόσο ο αριθμός των οχημάτων είναι σχεδόν σαρανταπλάσιος (κυκλοφορούν 39 εκατ. οχήματα).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο στην Ακτή Δυμαίων – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό νεαρής δικυκλίστριας ΦΩΤΟ