Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον Κώστα Σπηλιόπουλο και σε ακόμα τρία πρώην στελέχη του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Κώστα Σπηλιόπουλο, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News.

Υπενθυμίζεται πως  ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ,  υπήρξε Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος του ΟΣΕ την περίοδο 2019-2020.

Πιο συγκεκριμένα, ποινική δίωξη σε τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΣΕ άσκησε σήμερα ο Εφέτης  Ανακριτής που διερευνά την υπόθεση των Τεμπών.

Πρόκειται για δύο πρώην προέδρους και διευθύνοντες σύμβουλους του ΟΣΕ, έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και κατά ενός εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ.

Και οι 4 κατηγορούνται για  το κακούργημα  της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς  σωματικής  βλάβης  και ελαφράς  σωματικής  βλάβης  από αμέλεια κατά  συρροή. Και τα τέσσερα  είναι δια παραλείψεως, όπως μεταδίδει το larissanet.gr

Τα τέσσερα πρώην στελέχη αναμένεται να κληθούν για να απολογηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις τους σχετίζονται με τη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας όπως το  ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και το συστήματα σηματοδότησης.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των πρώην προέδρων του ΟΣΕ κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος καθώς ενέκρινε τη μετάθεση του 59χρονου σταθμάρχη στη συγκεκριμένη θέση, τη στιγμή που υπερέβαινε το όριο ηλικίας που είχε τεθεί από τον ΟΣΕ στη σχετική προκήρυξη.

Πουρές πατάτας
27/08/2025 | 21:50

Πάτρα: Τραγωδία σε γαμήλιο γλέντι – Τι συνέβη

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπονέλης

Πάτρα: “Εισέβαλαν” με κουκούλες σε σούπερ μάρκετ – Τι αφαίρεσαν

Πάτρα: Αυτός είναι ο παππούς που πέθανε χορεύοντας στο γάμο της εγγονής του

Πάτρα: Απίστευτη καραμπόλα πέντε ΙΧ στο τούνελ της Περιμετρικής ΦΩΤΟ

Πάτρα: Δικυκλιστές τραυματίστηκαν σε τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία με Πατρινό ψαροντοφεκά στο Αντίρριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό ανήλικης – Εκσφενδονίστηκε από όχημα ΦΩΤΟ