Τραμπ για τη νίκη Μαμντάνι: «Ζω στη Νέα Υόρκη αλλά θέλω να φύγω – Δεν θέλω να είμαι σε κομμουνιστικό καθεστώς»

06/11/2025 | 06:14

Τον εαυτό του σε ρόλο «πρόσφυγα» έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη νίκη του Ζοχράν Μαμντάνι στις δημοτικές εκλογές στη Νέα Υόρκη. Μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης (05.11.2025) ώρα Ελλάδας σε δημόσια εκδήλωση στο Μαϊάμι, ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ «κομμουνιστικό καθεστώς» τη δημαρχία της μεγαλούπολης.

«Ζω στη Νέα Υόρκη αλλά προσπαθώ να φύγω, δεν θέλω να ζω σε κομμουνιστικό καθεστώς», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο «American Business Forum» στο Μαϊάμι, καταφανέστατα πικραμένος από την εκλογική νίκη του υποψήφιου των Δημοκρατικών, Ζοχράν Μαμντάνι.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη στο ενθουσιώδες ακροατήριό του: «Θυμάστε που είπα ότι ποτέ δεν θα εκλεγεί σοσιαλιστής σε καμία θέση στη χώρα μας; Συνήθιζα να λέω ότι… παραλείψαμε τους σοσιαλιστές και βάλαμε τους κομμουνιστές στη θέση τους».

Γιατί, όπως ακόμη είπε, «ο κομμουνισμός δεν πέτυχε πουθενά, δείτε πίσω 1.000 χρόνια. Αν λειτουργούσε σωστά θα τον χρησιμοποιούσαμε».

«Οι κομμουνιστές, οι μαρξιστές σοσιαλιστές και οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης είχαν τη δική τους ευκαιρία και δεν έφεραν τίποτα πέρα από καταστροφή. Ας δούμε τώρα πώς θα τα πάει ένας κομμουνιστής στη Νέα Υόρκη», διερωτήθηκε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται αφότου ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει, πριν από τις εκλογές, ότι θα μπορούσε να περιορίσει τη χρηματοδότηση προς τη γενέτειρά του «στο ελάχιστο που απαιτείται», εάν επικρατούσε ο Μαμντάνι.

Ο Τραμπ, συνεχίζοντας την επίθεσή του, είπε: «Κοιτάξτε τι συμβαίνει σε διάφορα μέρη του κόσμου – αλλά τώρα οι Δημοκρατικοί είναι τόσο ακραίοι που το Μαϊάμι θα γίνει το καταφύγιο για όσους δραπετεύουν από τον κομμουνισμό της Νέας Υόρκης».

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Πωλείται διαμέρισμα στα Ψηλαλώνια

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς