Τούρκοι στρατιωτικοί προσγείωσαν ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας άσυλο

16/07/2016 | 13:18

Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, ζήτησε άδεια και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Με την είσοδό του στο FIR Αθηνών, απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά F-16 από τη Λήμνο και το συνόδευσε, καθώς οι τούρκοι δεν καταθέτουν ποτέ σχέδιο πτήσης.

Σε αυτό επέβαιναν οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα επτά φορούσαν την χαρακτηριστική αεροπορική φόρμα, χωρίς διακριτικά.

Οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση, όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία και είναι τύπου Black Hawk. Εξέπεμψε κατάσταση κινδύνου στις 11:45′ το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51. Ωστόσο κατά την προσγείωσή του διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρκε κανένα πρόβλημα και ως εκ τούτου συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι οκτώ επιβαίνοντες φορούσαν στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά και χωρίς να φέρουν στοιχεία, ενώ μεταξύ τους φέρεται να βρίσκεταικαι ένας πολίτης.

Είναι πιθανό να πρόκειται για άτομα που αυτομόλησαν. Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία, ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 για εναέρια υποστήριξη.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης