Τουρκικό δημοσίευμα: Λόγω της εχθρότητας που νιώθει η Ελλάδα για την Τουρκία, πέθαναν δεκάδες άνθρωποι

28/07/2018 | 17:23

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι», τιτλοφορείται το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Γενί Ακίτ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της γείτονος, αλλά οι ελληνικές αρχές απορρίπτοντας την πρόταση της Τουρκίας, έγιναν η αιτία να χαθούν δεκάδες ζωές. Αυτή η κίνηση προκάλεσε –όπως αναφέρει- την αντίδραση του ελληνικού λαού και σχολιάστηκε ως «ένδειξη έχθρας κατά της Τουρκίας από την γείτονα κυβέρνηση».

Στην Τουρκία ήταν έτοιμα 5 αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα για να πάνε να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, έτοιμες ήταν και τα συνεργεία διάσωσης της χώρας, αλλά η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια της Τουρκίας, η Ε.Ε. ακόμη δεν έστειλε βοήθεια και έτσι την πρώτη βοήθεια την πήρε από τους Κύπριους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, δεν πρόκειται για ενδεικτικό δημοσίευμα του Τύπου της Τουρκίας, καθώς στις περισσότερες έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων, υπάρχουν εκτενείς αναφορές στην τραγωδία που πλήττει τη χώρας μας, η πλειοψηφία των οποίων δείχνει συμπαράσταση.

Μάλιστα, μεγάλη εφημερίδα της Τουρκίας είχε ελληνικό τίτλο στο πρωτοσέλιδό της.

Η συγκεκριμένη όμως εφημερίδα, πάντα κάπως θέλει να διαφοροποιείται και να δείχνει την εχθρότητά της απέναντι στην Ελλάδα και σε όλους τους «εχθρούς» της Τουρκίας.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»