Τουρκική κατασκοπευτική βάση στη Συρία χτύπησε το Ισραήλ

28/08/2025 | 22:38

Σύμφωνα με την αραβική ιστοσελίδα ειδήσεων Al Hadath Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως οι στρατιώτες του Ισραήλ αποσυναρμολόγησαν συσκευές κατασκοπείας που ήταν εγκατεστημένες στη Συρία εδώ και δέκα χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για τουρκική κατασκοπευτική βάση.

Η είδηση αυτή έρχεται ση δημοσιότητα μετά την επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας το βράδυ της Τετάρτης σε στόχους στα προάστια της Δαμασκού.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης την ανάκτηση μυστικού και επικίνδυνου εξοπλισμού, με τον αξιωματούχο να στέλνει μήνυμα στη συριακή κυβέρνηση να μην ακούει τις εντολές της Τουρκίας.

«Προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση της Σάρα να μην παίζει με τη φωτιά και να μην ακούει τις τουρκικές εντολές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «The Times of Israel» αναφέρει πως ισραηλινές Δυνάμεις φέρονται να πραγματοποίησαν επιδρομή σε θέσεις του συριακού στρατού κοντά στη Δαμασκό με ελικόπτερα και χερσαίες δυνάμεις.

Σύμφωνα με δύο πηγές του συριακού στρατού, μια μονάδα του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησε αερομεταφερόμενη προσγείωση σε μια στρατηγική κορυφή λόφου νοτιοδυτικά της Δαμασκού και διεξήγαγε μια δίωρη επιχείρηση πριν εγκαταλείψει την περιοχή.

Τις επιχειρήσεις δεν έχει επίσημα επιβεβαιώσει το Τελ Αβίβ.

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΕΣΗΕΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών, ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Καρναβάλι Μικρών 2026: Παρέλαση με χαμόγελα, χρώμα, παιχνίδι και ζωντάνια! Φωτογραφίες από τα καλύτερα στιγμιότυπα