Τουρκία: Τον γαμπρό του προωθεί ο Ερντογάν για την θέση του Νταβούτογλου

05/05/2016 | 16:03

Στις 22 Μαΐου θα είναι γνωστός ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας, στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να κάνει δηλώσεις, αφού νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η ένταση και οι διαφωνίες μεταξύ του Α. Νταβούτογλου και του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση του δεύτερου για απομάκρυνση του Νταβούτογλου από τα καθήκοντά του ως αρχηγού του κόμματος και πρωθυπουργού. Πράγμα που σχολιάζεται από την αντιπολίτευση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης ως «πραξικόπημα του Ερντογάν».

Το πρώτο βήμα είχε γίνει πριν από μια εβδομάδα όταν στην Κεντρική Επιτροπή ελήφθη, κατόπιν οδηγιών του κ. Ερντογάν, απόφαση με την οποία έπαυε ο πρόεδρος του κόμματος να έχει αρμοδιότητα επί των επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Το αποτέλεσμα είναι η απόφαση για έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός και κατ’ επέκταση ο νέος πρωθυπουργός. Ο κ. Νταβούτογλου δεν θα είναι υποψήφιος. Τα ονόματα που αναφέρονται είναι αυτά του υπουργού Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, του υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Ρ.Τ. Ερντογάν, Μπεράτ Άλμπαϊράκ, του υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ, του αντιπροέδρου του κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς και του βουλευτή Μουσταφά Σέντοπ.

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Ερντογάν και Νταβούτογλου και ακολούθησε η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός (ΦΩΤΟ)