Τουρκία: Σύροι αντάρτες υπέγραψαν να εργαστούν ως «σωματοφύλακες» στη Λιβύη

31/12/2019 | 07:03

 

Στη διάψευση ότι η Άγκυρα ζήτησε να σταλούν μαχητές του στη Λιβύη προχώρησε ένας εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που στηρίζονται από την Τουρκία.

Μια στρατιωτική πηγή του FSA είπε ότι δεν αναπτύσσονται μέλη του στη Λιβύη. Ωστόσο, Σύροι μαχητές στη Συρία και την Τουρκία έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις να εργαστούν, έναντι μισθού, ως «σωματοφύλακες» για μια τουρκική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για να προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη εστάλη σήμερα στην Εθνοσυνέλευση. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι το απορρίπτει, με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτείνει τη σύρραξη.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι ο στρατός του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, απειλεί τις τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη και τα τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο.

«Τα συμφέροντα της Τουρκίας (…) θα επηρεαστούν αρνητικά αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις από τον λεγόμενο Λυβικό Εθνικό Στρατό και οι συγκρούσεις μετατραπούν σε σοβαρό εμφύλιο πόλεμο», αναφέρεται στο κείμενο αυτό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πέρσι οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη (κυρίως κοσμήματα, έπιπλα, πουλερικά και άλλα είδη) έφτασαν το 1,5 δισ. δολάρια και ήταν τετραπλάσιες από τις εισαγωγές -κυρίως μετάλλων- από τη χώρα αυτή.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της