Τουρκία: Παραλήρημα του προέδρου του κοινοβουλίου της χώρας: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι εισβολείς στην Κύπρο»

28/09/2023 | 22:11

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις για την Κατεχόμενη Κύπρο, αλλά αυτή τη φορά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ «εισβολείς» του νησιού τους Ελληνοκύπριους.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε ότι ο εισβολέας στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία, αλλά οι Ελληνοκύπριοι, καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως είπε, κατήργησε την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Πράγματι στην Κύπρο υπάρχει μια εισβολή. Ο εισβολέας όμως, στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε το 1960 και προέβλεπε την  παρουσία των Τούρκων και των Ελληνοκυπρίων. Εισβολείς είναι οι Ελληνοκύπριοι που κατέκτησαν την Κυπριακή Δημοκρατία», τόνισε ο Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τουρκίας συνέχισε ακάθεκτός το παραλήρημά του.

«Μεταξύ του 1963 και του 1974 είχε μειωθεί στο 3% η ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων. Είχαν φτάσει σε σημείο να μην μπορούν να επιβιώσουν σε ένα νησί που ήταν εταίροι. Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα, δεν μπορούσε να παρακολουθεί τις προσπάθειες των ομάδων της Ένωσης να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε:

«Kαι σήμερα η τουρκική πλευρά είναι αυτή που δέχεται όλες τις διεθνείς συνθήκες. To σχέδιο Ανάν το δέχθηκε η Τουρκία. Η τουρκική πλευρά είναι αυτή που δεν θέλει να συνεχιστούν οι διαφορές», κατέληξε ο Νουμάν Κουρτουλούς.

πηγή

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»