Τουριστικό νησί στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας πουλήθηκε για 1,2 δισ. δολάρια

24/12/2025 | 21:43

Το νησί Χάμιλτον, ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία, πωλήθηκε σε αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Blackstone, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και κατέχει την αλυσίδα καζίνο-ξενοδοχείων Crown Resorts, ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι είχε συνάψει συμφωνία για την εξαγορά του θέρετρου του νησιού Χάμιλτον από την οικογένεια Ότλεϊ, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης από τις αρμόδιες Αρχές.

«Δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στη μακροπρόθεσμη επιτυχία του νησιού Χάμιλτον, των κατοίκων του, των τοπικών επιχειρήσεων και της κοινότητας», λέει η εταιρεία, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Blackstone κατέχει ξενοδοχεία και πολυτελή θέρετρα στην Ιαπωνία, την Ινδία, τις Μαλδίβες, τη Σρι Λάνκα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά της η οικογένεια εξέδωσε δήλωση στην οποία καλωσόρισε τους νέους ιδιοκτήτες ενός νησιού που κατέχει «ιδιαίτερη θέση στην καρδιά πολλών Αυστραλών» και έχει γίνει το «τροπικό νησί της Αυστραλίας».

Ο δισεκατομμυριούχος ναυτικός και οινοποιός Ρόμπερτ Ότλεϊ αγόρασε το θέρετρο για 200 εκατομμύρια δολάρια το 2003.

Το νησί βρίσκεται περίπου 900 χιλιόμετρα βόρεια του Μπρίσμπεϊν και περίπου 500 χιλιόμετρα νότια του Κερνς, στην τροπική ακτή του Κουίνσλαντ.

To resort Χάμιλτον εκτείνεται σε δύο νησιά με συνολική έκταση 11,3 τ.χλμ. Από αυτά το 30% είναι αξιοποιημένο και περιλαμβάνει πέντε ξενοδοχεία, περισσότερα από 20 εστιατόρια και μπαρ, 20 καταστήματα λιανικής πώλησης, ένα γήπεδο γκολφ (στο γειτονικό νησί Ντεντ), μια μαρίνα και ένα αεροδρόμιο.

Η ραγδαία ανάπτυξη του Χάμιλτον ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980. Ως τότε ήταν ένα νησί με μεταλλικά παραπήγματα που φιλοξενούσαν εγχώριους παραθεριστές που έρχονταν από την ενδοχώρα και τον νότο της Αυστραλίας.

protothema.gr

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)