Τουρισμός για όλους: Σήμερα η νέα κλήρωση για επιπλέον 125.000 δικαιούχους

30/01/2023 | 11:17

Σήμερα, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η νέα κλήρωση του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” της περιόδου 2022-2023 για επιπλέον 125.000 δικαιούχους.

Η κλήρωση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά που γίνεται για το πρόγραμμα και στο πλαίσιο αυτής θα δοθούν voucher ύψους 150 ευρώ σε κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ σε κάθε ΑΜΕΑ τα οποία  θα πρέπει να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Επίσης επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι των vouchers  δεν έχουν θα κάποιον περιορισμό στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, αλλά ούτε και στην περίοδο που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση της ατομικής τους ψηφιακής επιταγής. Αξιοσημείωτο είναι δε πως δεν υπάρχει κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, επειδή στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα ολόκληρης της χώρας.

Άυλη προπληρωμένη κάρτα: Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Οι κληρωθέντες του προγράμματος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι τις 30/6/2023.
Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής, χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!
Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήστε το voucher -Δείτε παράδειγμα δαπάνης του ποσού

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ είτε εφάπαξ, είτε να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες τον χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν το το ερώτημά τους μέσω email στο [email protected]

Η επέκταση του προγράμματος

Ο  υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας είπε πρόσφατα πως έχει διασφαλίσει  μαζί με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί μέχρι το 2025.

 

ΠΗΓΗ

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής