Το ξέσπασμα του Ρομπέρτο Μπενίνι για τα παιδιά που πεθαίνουν στη Γάζα

27/08/2025 | 18:23

Έξω από τα δόντια τα είπε ο γνωστός Ιταλός ηθοποιός Roberto Benigni φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Propaganda Live» στο  κανάλι La7.

Ο δημοφιλής ηθοποιός ξέσπασε μιλώντας μεταξύ άλλων για τον πόλεμο στη Γάζα και στην Ουκρανία και ειδικά για τα παιδιά τα οποία πεθαίνουν καθημερινά.

«Συνεχίζουν να σκοτώνουν παιδιά, δεν είναι άνθρωποι!», είπε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στην εκπομπή αλλά και στο τηλεοπτικό κοινό.

H συγκεκριμένη εκπομπή είχε ασχοληθεί με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την κατάσταση στην Παλαιστίνη και τη Γάζα και τις τραγωδίες στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο Benigni υπογράμμισε ακόμα την έλλειψη μιας «αληθινής Ευρωπαϊκής Ένωσης» η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να είχε βοηθήσει στην πρόληψη τέτοιων γεγονότων.

Τη στιγμή που αναφέρθηκε στο θέμα των παιδιών που είναι θύματα πολέμου, είπε χαρακτηριστικά: «Όταν τα παιδιά παίζουν στον πόλεμο, μόλις γδαρθεί ένα, το παιχνίδι σταματά. Αλλά γιατί συνεχίζουν να σκοτώνουν παιδιά;».

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)