Το θέμα των δύο στρατιωτικών θα θέσει ο Αλ. Τσίπρας στο ΝΑΤΟ και στον Ερντογάν

11/07/2018 | 12:50

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης, θα θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ώστε να βρεθεί λύση για την άμεση απελευθέρωση τους, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στη διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καθώς -όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος- το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη, στις 14.30 ώρα Βελγίου, στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Από το Λονδίνο, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μαζί του θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και το πρόγραμμα του έχει ως εξής:

Τετάρτη 11 Ιουλίου

14:30 -Σύνοδος Κορυφής με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον επιμερισμό βαρών.

19:30 -Δείπνο εργασίας

Πέμπτη 12 Ιουλίου

08:45 -Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τους ομολόγους τους της Γεωργίας και Ουκρανίας με εστίαση στα ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας.

10:30 -Σύνοδος για το Αφγανιστάν

14:30 -Διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPORTS
10/05/2025 | 23:24
Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

SPORTS

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο