Το προσφυγικό στη συνάντηση Ρένας Δούρου – Γιούνκερ

12/04/2016 | 22:46

Tο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, σε σχέση κυρίως με τη δράση της περιφέρειας Αττικής, συζήτησε την Τρίτη στο Στρασβούργο, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, κατά τη συνάντηση η περιφερειάρχης στάθηκε στον επείγοντα χαρακτήρα της διαχείρισης της κρίσης και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν για τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχει αναλάβει η περιφέρεια, όπως η ίδρυση του πρώτου Κέντρου Logistics στην Ελλάδα.

Παράλληλα, διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον κ. Γιούνκερ προκειμένου – όπως είπε – «οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, να καταστούν παράγοντες – κλειδιά για την οικοδόμηση μας κοινής, συλλογικής λύσης μέσα από μια συνεκτική και ισορροπημένη ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της