Το πολύ τσάι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη

19/09/2022 | 13:56

 Η συχνή κατανάλωση μαύρου ή πράσινου τσαγιού – τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια τη μέρα – συνδέεται με 17% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μέσα στην επόμενη δεκαετία, δείχνει μια νέα μεγάλη κινεζική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη – συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 19 ερευνών από οκτώ χώρες (Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία, Σιγκαπούρη) με στοιχεία συνολικά για περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους – με επικεφαλής την Σιαγίνγκ Λιο του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Γουχάν, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μελέτης του Διαβήτη (EASD) στη Στοκχόλμη (19-23 Σεπτεμβρίου).

Η νέα μελέτη βρήκε ότι κάθε έξτρα φλιτζάνι τη μέρα μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά περίπου 1%. Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν ένα έως τρία φλιτζάνια καθημερινά, είχαν 4% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη, ενώ η μείωση του κινδύνου έφτανε το 17% για όσους έπιναν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια τη μέρα κατά μέσο όρο.

Είναι γνωστό ότι το τσάι ωφελεί την υγεία, επειδή έχει διάφορες αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ουσίες. Η μείωση του κινδύνου αφορά εξίσου άνδρες και γυναίκες, καθώς επίσης τόσο το πράσινο τσάι (που κατά την επεξεργασία του δεν αφήνεται να οξειδωθεί πολύ) όσο και το μαύρο τσάι (που οξειδώνεται εωσότου μαυρίσει).

 “Τα ευρήματα μας είναι πολύ ενθαρρυντικά, επειδή δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κάτι τόσο απλό όσο το να πίνουν τέσσερα φλιτζάνια τσαγιού τη μέρα, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2”, δήλωσε η Λι.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)