Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όταν λουζόμαστε

Οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε την εξής διαδικασία όταν λούζουμε τα μαλλιά μας: απλά εφαρμόζουμε σαμπουάν, τρίβουμε τα μαλλιά μας για λίγο και το ξεβγάζουμε, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσουμε. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός όσο νομίζουμε και μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα στην υγεία των μαλλιών.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε το σαμπουάν σε όλο το μήκος των μαλλιών μας, ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, χωρίς να λάβουμε υπόψη τη φύση των διαφορετικών τμημάτων των μαλλιών. Σύμφωνα με ειδικούς, άλλωστε, η σωστή φροντίδα των μαλλιών αρχίζει από το τριχωτό της κεφαλής και όχι από τις άκρες.

Ο λόγος για αυτό είναι απλός: το τριχωτό είναι το σημείο όπου συγκεντρώνεται το σμήγμα. Όταν καθαρίζουμε αποτελεσματικά τις ρίζες, το τριχωτό παραμένει υγιές και ισχυρό, ενώ τα μαλλιά παραμένουν φρέσκα και λιγότερο λιπαρά. Αντίθετα, τα μήκη και οι άκρες των μαλλιών, που συχνά είναι πιο ξηρές, δεν χρειάζονται επιπλέον σαπούνισμα, καθώς το σαμπουάν που ξεβγάζεται από το τριχωτό απομακρύνει φυσικά τους ρύπους και την περίσσεια λιπαρότητα και από τα υπόλοιπα μαλλιά.

Η σωστή διαδικασία για ένα υγιές αποτέλεσμα είναι να εφαρμόζουμε το σαμπουάν μόνο στο τριχωτό και τις ρίζες, και να το αφήνουμε να τρέξει κατά μήκος των μαλλιών κατά το ξέβγαλμα. Οι άκρες των μαλλιών, που είναι πιο ευαίσθητες και ξηρές, δεν χρειάζονται επιπλέον σαπούνισμα, καθώς μπορεί να γίνουν πιο ξηρές και εύθραυστες αν καθαριστούν υπερβολικά.

Επομένως, το νο1 μυστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά δεν είναι απλώς η συχνή χρήση σαμπουάν σε όλο το μήκος, αλλά η εστίαση στο τριχωτό της κεφαλής.

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το tempo24 στο σημείο της δολοφονίας – «Με σημάδευε μέσα από το αυτοκίνητο και φοβήθηκα» είπε ο δράστης που σκότωσε τον 51χρονο στην Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ