Το πιο εύκολο κέικ μήλου

27/09/2024 | 16:08

Υλικά:
180 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
250 γρ. ζάχαρη για τη ζύμη + 50 γρ. για τα μήλα
4 μεσαία αυγά
400 γρ. αλεύρι φαρίνα
5 μήλα, όποια ποικιλία προτιμάμε
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
2 βανίλιες

 

Διαδικασία:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο) και τη ζάχαρη, δηλαδή τα 50 γρ.. Ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι να μην χτυπηθούν τα μήλα μας.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα 400 γρ. φαρίνα και τις δύο βανίλιες. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας ή μια φόρμα κέικ και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε ένα μέρος της ζύμης στο ταψί μας (περίπου το 1/3). Κάνουμε μια στρώση με το μίγμα των μήλων και από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη. Χτυπάμε το ταψί στην επιφάνεια εργασίας για να καθίσουν τα μήλα και να κλείσουν τα κενά.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού ή της φόρμας.

 

ΠΗΓΗ

 

Ρυζοσαλάτα
12/10/2025 | 03:26

Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κεραυνός “χτύπησε” χειριστή μηχανήματος στο κέντρο της πόλης! Πανικός στην οδό Μπουμπουλίνας-ΦΩΤΟ

Αναβλήθηκε η εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

Πάτρα: Νεαρός καταπλακώθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το πρώτο δικαστήριο για τα δύο παιδιά που “χάθηκαν” στην Αρέθα – Σοκ στη αίθουσα από την προβολή του βίντεο του τροχαίου

Πυροβόλησαν μηχάνημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Δημιουργήθηκε κρατήρας δεκάδων μέτρων μέσα σε κοινότητα ανάμεσα σε σπίτια που έχουν αποκλειστεί- ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ