Το Παρίσι και το Βερολίνο ζητούν δικαίωμα βέτο σε περιπτώσεις κατά του μονοπωλίου

19/02/2019 | 19:14

Η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν σήμερα να δοθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το δικαίωμα να παρακάμπτει κάποιες αποφάσεις κατά του μονοπωλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ορισμένες «σαφώς προσδιορισμένες περιπτώσεις».

Το Βερολίνο και το Παρίσι θέλουν να αλλάξουν οι κανόνες της ΕΕ για τις συγχωνεύσεις εταιριών ύστερα από το βέτο της Κομισιόν στις προσπάθειες της Siemens και της Alstom να δημιουργήσουν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό στους σιδηροδρόμους που να μπορεί να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους ξένους ανταγωνιστές.

Στη γαλλογερμανική πρόταση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι δύο χώρες πρότειναν επίσης την επικαιροποίηση των κατευθυντήριων γραμμών που ισχύουν σήμερα για τις συγχωνεύσεις προκειμένου να λαμβάνουν περισσότερο υπόψιν τους τον ανταγωνισμό σε παγκόσμιο παρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δείτε επίσης

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αχαΐα: Θλίψη για τον αιφνίδιo θάνατο της συνταξιούχου φαρμακοποιού Μάρθας Ξηρομάμου (ΦΩΤΟ)