Το παιδί έπεσε από ύψος 25 μέτρων και χτύπησε σε δέντρο, λέει μάρτυρας για την τραγωδία στο φαράγγι της Νέδας

Από ύψος 25 μέτρων φέρεται να έπεσε το 4χρονο αγόρι από τη Γερμανία  που φαίνεται πως διέφυγε της προσοχής των γονιών του, σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι στο φαράγγι της Νέδας και έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ιδιοκτήτη ταβέρνας από τα Πλατάνια Μεσσηνίας, που βρέθηκε στο σημείο λίγο μετά την πτώση του παιδιού, οι γονείς του, βρίσκονταν λίγο πιο πίσω από το παιδί, το οποίο παραπάτησε και έπεσε στο κενό.

«Το παιδί ήταν μπροστά από τους γονείς. Πριν το μικρό καταρράκτη σε ένα ίσωμα, το παιδί έπεσε στο ποτάμι από ύψος 25 μέτρων, χτυπώντας κατά την πτώση σε δέντρο. Όταν έφτασα το παιδί ήταν ζωντανό αλλά σε άσχημη κατάσταση, το είχε ανεβάσει επάνω ο πατέρας του με κάποιον άλλο» περιέγραψε ο μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr.

Ο ίδιος, μιλώντας για το μονοπάτι, το χαρακτήρισε επικίνδυνο. «Δεν είναι μόνο εκεί που περπατάς ο κίνδυνος, αλλά και από πάνω που πέφτουν κάποιες φορές βράχοι» δήλωσε. 


Το χρονικό

Το παιδί, μετά από επιχείρηση διάσωσης σε δύσβατο σημείο, ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένο. Ελικόπτερο του ΓΕΕΘΑ το μετέφερε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κρεστένων και Κυπαρισσίας, της 16ης ΕΜΟΔΕ, της ορειβατικής ομάδας της 6ης ΕΜΑΚ, καθώς και της ομάδας «ΙΚΑΡΟΣ» (DRONE) της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Ελλάδας, ενώ κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο του ΓΕΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι ο ανήλικος μαζί με τον πατέρα του συμμετείχαν σε μία ομάδα 20 ατόμων που είχαν πάει για πεζοπορία κοντά στους καταρράκτες της Νέδα.

Το Ελιζέ καταγγέλλει «παραπληροφόρηση» έπειτα από εικασίες περί χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τον πρόεδρο Μακρόν

Παρουσιάζεται το έργο «DigiWest: Κόμβος για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων»

Αγώνας δρόμου προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο Νότιο Πάρκο

Μαρινάκης: Οι εγκληματικές πράξεις στα Πανεπιστήμια δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές από κανέναν

Δημήτρης Κόκοτας: «Δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει πρόοδος» 

 Φωκίωνας Ζαΐμης: Να συνεχιστούν τα προγράμματα για τις ΚΑΛΟ στο ΕΣΠΑ

Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε ο 67χρονος που σκότωσε τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Ο Μαρτσίνιακ σφυρίζει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας