Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού επιστρέφει στο Θέατρο Πέτρας

13/07/2025 | 20:41

Τρεις βραδιές γεμάτες ήχους, ρυθμούς και διαλόγους χωρίς σύνορα. Το Jazzèt – 2nd Hellenic International Jazz Festival επιστρέφει στο μαγευτικό Θέατρο Πέτρας, 20–21–22 Ιουλίου, με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα φεστιβάλ τζαζ – και όχι μόνο – που γιορτάζει τη μουσική ως γέφυρα μεταξύ κόσμων.

Ένα φεστιβάλ στο οποίο η τζαζ λειτουργεί ως εργαλείο διαλόγου και σύνδεσης, πέρα από γεωγραφικά ή μουσικά όρια. Αυτή η πρόθεση αποτυπώνεται φέτος στο μότο του φεστιβάλ: Jazz Beyond Frontiers – Μουσικές που Ενώνουν Κόσμους.

Το Θέατρο Πέτρας, με τη μοναδική του ατμόσφαιρα και την ανεμπόδιστη θέα προς την πόλη, φιλοξενεί και φέτος το φεστιβάλ. Στην καρδιά του καλοκαιριού, κάτω από τον αττικό ουρανό, η μουσική αποκτά έναν ιδιαίτερο παλμό – πιο ανοιχτό, πιο ζωντανό, πιο συλλογικό. Το φεστιβάλ λειτουργεί και ως γιορτή: για τη μουσική, τους ανθρώπους της, αλλά και για το κοινό που συναντιέται γύρω από κοινές εμπειρίες.

Espen Berg Trio

Τρεις ημέρες, επτά σχήματα, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα:

https://track.adform.net/adfscript/?bn=81559084;cpjs=2;ord=1361692079;click=https://x.grxchange.gr/fwd/iaD/jIUHUtmB/O5fH4TRA/K6lOSRGup-1FhoyesIVxv-1FbGFI/

Κυριακή 20 Ιουλίου

Η έναρξη γίνεται με τους Bag of Nails, ένα σχήμα με βάση τα μπλουζ και σύγχρονη ροκ ενέργεια. Ακολουθεί το Espen Berg Trio από τη Νορβηγία, ένα πιάνο τρίο που συνδυάζει τεχνική, λυρισμό και σύγχρονη αισθητική.

Bag of Nails

Δευτέρα 21 Ιουλίου

Η βραδιά ξεκινά με το North Side Trio, ένα νέο σχήμα που εκφράζει την ανερχόμενη γενιά της ελληνικής αυτοσχεδιαστικής σκηνής. Συνεχίζει το Enosis Quartet, με μέλη από την Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, που κινείται στη σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ. Η μέρα κλείνει με τους Human Touch, το συγκρότημα–σταθμός της ελληνικής jazz σκηνής με τους David Lynch, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρο Λάντσια, και την παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ Colorblind.

North Side Trio

Τρίτη 22 Ιουλίου

Το Lefteris Christofis Trio παρουσιάζει ένα δυναμικό fusion σχήμα που γεφυρώνει ηλεκτρικές τάσεις και ελληνική μελωδικότητα με τον Λάκη Τζίμκα και τον Κώστα Αναστασιάδη. Η τελευταία εμφάνιση του φεστιβάλ είναι η πρεμιέρα του Dwiki Dharmawan’s Athenian Ensemble featuring Gilad Atzmon, ενός σχήματος που συνδέει στοιχεία από την Ινδονησία, τη Μεσόγειο και τη Βρετανική σκηνή.

Το Jazzèt Festival υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Λευτέρη Χριστοφή και την παρουσίαση του, από τον τζαζ ραδιοφωνικό παραγωγό Ιλάν, δεν απευθύνεται αποκλειστικά στο κοινό της τζαζ. Είναι ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται για τη ζωντανή μουσική ως πεδίο συνύπαρξης. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τζαζ συναυλία, το φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία για μια πρώτη εμπειρία.

20–21–22 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας

Μια τριήμερη μουσική συνάντηση, με φόντο τον βράχο και τους ήχους του κόσμου, φιλοξενώντας σχήματα που εκτείνονται από την τζαζ και τα μπλουζ μέχρι την world fusion και την σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική.

Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/jazzet-festival-2025/

Εισιτήριο Ανά Ημέρα: Προπώληση 15€ // Ταμείο Θεάτρου: 20€

Ενιαίο Εισιτήριο: Προπώληση (3 ημέρες): 35€

Πληροφορίες: 210 5815626 // www.jazzetfestival.gr

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι