Το «εξαφανισμένο» ζώο-φάντασμα που επέστρεψε από τις σκιές

19/01/2026 | 22:40

Ζώο-μύθος για δεκαετίες, η ευρωπαϊκή αγριόγατα επανεμφανίζεται σε περιοχές που θεωρείτο εξαφανισμένη. Νέες φωτογραφίες, βίντεο και επιστημονικές έρευνες από την Κεντρική και Νότια Ευρώπη αποκαλύπτουν την αθόρυβη επιστροφή ενός από τα πιο μυστικοπαθή θηλαστικά της ηπείρου.

Η ευρωπαϊκή αγριόγατα (Felis silvestris), ένα ζώο που μοιάζει με οικόσιτη γάτα αλλά διαθέτει πιο στιβαρό σώμα, φουντωτή ουρά και χαρακτηριστικό ριγωτό τρίχωμα, συγκαταλέγεται στα πιο δυσπρόσιτα και παρεξηγημένα θηλαστικά της ευρωπαϊκής πανίδας. Η μυστικοπαθής φύση της ήταν ένας από τους λόγους που σε πολλές περιοχές θεωρήθηκε εξαφανισμένη κατά τον 20ό αιώνα.

Πηγή: BBC

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το tempo24 στο σημείο της δολοφονίας – «Με σημάδευε μέσα από το αυτοκίνητο και φοβήθηκα» είπε ο δράστης που σκότωσε τον 51χρονο στην Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ