Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετέχει στο έργο HELIX-SMART

25/07/2025 | 18:19

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του έργου HELIX-SMART, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Ελλάδα–Ιταλία 2021–2027.

Το HELIX-SMART αποτελεί ουσιαστικά την «συνέχεια» του επιτυχημένου έργου TeleICCE, που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο (2014–2020), ενισχύοντας ουσιαστικά τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής στον δρόμο προς την ψηφιακή μετάβαση και την καινοτομία. Πρόκειται για μια καινοτόμο, διασυνοριακή πρωτοβουλία που στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αειφόρο ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στους τομείς του τουρισμού, των ΤΠΕ και της γαλάζιας οικονομίας, σε Ελλάδα και Ιταλία.

Στόχος: Η ενίσχυση των μελών μας

Για το Επιμελητήριο Αχαΐας, η συμμετοχή στο έργο αποτελεί μια ουσιαστική ευκαιρία για τη στήριξη των μελών του, προσφέροντάς τους:

  • Πρόσβαση σε “Living Labs” (ζωντανά εργαστήρια) όπου μπορούν να πειραματιστούν και να συνδημιουργήσουν ψηφιακές λύσεις
  • Δωρεάν συμμετοχή σε ειδικά σχεδιασμένα MOOCs (μαζικά διαδικτυακά μαθήματα) για την αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Χρήση ψηφιακής πλατφόρμας “Digital Twin” για εικονική δοκιμή ψηφιακών εργαλείων, μειώνοντας το κόστος και τον επιχειρηματικό κίνδυνο

 Ψηφιακή Ετοιμότητα: Μονόδρομος για Ανάπτυξη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αποτελεί πλέον επιλογή, αλλά αναγκαιότητα για την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το HELIX-SMART αναμένεται να προσφέρει στα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαίας  μια μοναδική ευκαιρία να ωριμάσουν τεχνολογικά, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να ενταχθούν σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασίας και καινοτομίας.

Η ενίσχυση των δεξιοτήτων, η πρόσβαση σε τεχνογνωσία και η δυνατότητα υιοθέτησης βιώσιμων και ψηφιακών πρακτικών ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα και τη διασύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων.

Η εναρκτήρια συνάντηση (Kick-Off Meeting) του έργου έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2025 στην Κέρκυρα όπου εδρεύει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Επικεφαλής Εταίρος). 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου (https://www.e-a.gr/helix-smart/) .

Για πληροφορίες: Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (με την υποστήριξη της ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ.)

[email protected] | 2610-241244

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας