Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας 2025 σε λίγες μέρες ανοίγει τα φτερά του

04/09/2025 | 08:13

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινά το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας (8th Patras World Poetry Festival). Με σύνθημα «Φωνές πέρα από τον ορίζοντα | Voices beyond the horizon» και για όγδοη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας φιλοξενεί 83 ποιήτριες και ποιητές από 23 χώρες του κόσμου. Με πολλές δράσεις για 7 ημέρες και με απόλυτη εναρμόνιση με τις υψηλές προδιαγραφές των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Ποίησης, φιλοδοξεί να τονίσει τον πλουραλισμό της παγκόσμιας ποίησης, την αλληλοσυμπλήρωση των ποιητικών φωνών-ταυτοτήτων και την εξελικτικότητα του ποιητικού λόγου. Θα ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2025. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα, ο κατάλογος συμμετοχών, οι οργανωτικές κι επιστημονικές επιτροπές και οι χορηγοί.

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: “Αυτό είναι το αίμα της κόρης μου” – Ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων ξεσπά (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων: Η 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου έσωσε με τον θάνατό της τη μικρή Μαρία!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το θανατηφόρο στην Ακτή Δυμαίων και τη σύλληψη του οδηγού της μηχανής

Πάτρα: Στο αυτόφωρο σήμερα ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, για τον ξυλοδαρμό και το επεισόδιο με το όπλο