Την Τετάρτη οι τιμές για τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος – Αύξηση 24% στη χονδρική σε σχέση με τον Αύγουστο

30/09/2025 | 20:08

Ανακοινώνονται την Τετάρτη οι τιμές για τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος, τα οποία συνδέονται με τις διακυμάνσεις της αγοράς, ενώ ήδη καταγράφεται αύξηση 24% στην χονδρική τιμή.

Μάλιστα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης, εάν κριθεί απαραίτητο, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η τιμή που κλείνει ο Σεπτέμβρης είναι στα 91 ευρώ τη μεγαβατώρα (9,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα), ενώ τον Αύγουστο ήταν στα 73. Η μεταβολή είναι 24,4%.

Να θυμίσουμε ότι τον τρέχοντα μήνα, τα πράσινα τιμολόγια κυμάνθηκαν από 8,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα μέχρι 16 λεπτά. Η ΔΕΗ που εκπροσωπεί με τα πράσινα τιμολόγια τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών ήταν στα 13 λεπτά.

«Η τιμή του κόστους ενέργειας είναι πρώτη προτεραιότητα και για την κυβέρνηση και σε οποιαδήποτε προσπάθεια να μην μετακυλισθεί η μείωση της τιμής στη λιανική, η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στ. Παπασταύρου και συμπλήρωσε «θέλω να ελπίζω ότι δεν θα έχουμε αυξήσεις και αν έχουμε αυξήσεις θα είναι περιορισμένες. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από την τιμή της χονδρικής που θα κλείσει αύριο».

ertnews.gr

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ