Την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πάτρας (6η ΕΜΑΚ) επισκέφθηκε ο Φωκίων Ζαΐμης

23/04/2024 | 18:50

Τη 6η ΕΜΑΚ επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης. 

«Στις υποχρεώσεις των νέων μου καθηκόντων είναι να ενημερώνομαι, να συνδράμω όπου μπορώ και να διασφαλίζω από την πλευρά της Περιφέρειας σε επίπεδο πολιτικής προστασίας ασφάλεια στον πολίτη. Η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) αποτελείται από εξειδικευμένο και πολύ δυναμικό προσωπικό, έτοιμο πάντα να αντιμετωπίσει, από τις πιο απλές, μέχρι και τις πιο δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας ενημέρωσε, πλήρως, ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Θεόδωρος Φιλιππόπουλος. Αναφορικά με το μεγαλύτερο ζήτημα, που απασχολεί την 6η ΕΜΑΚ,  αυτή τη στιγμή και είναι οι αναζήτηση ενός νέου κατάλληλου χώρου για την μετεγκατάστασή τους, ο κ. Ζαΐμης απάντησε θετικά ως προς τη συμβολή του για την  εύρεση χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια ευθύνη της ΕΜΑΚ είναι διάσωση σε ακραίες καταστάσεις ή όπου χρειάζεται εξειδικευμένη αντιμετώπιση όπως διάσωση από πλημμύρες, σεισμούς, ορεινή διάσωση, υποβρύχια έρευνα, ΧΒΡ συμβάντα, καθώς και συνδρομή στο λοιπό πυροσβεστικό έργο (πυρκαγιές, τροχαία και βιομηχανικά ατυχήματα κ.α.).

 

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!