Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές στα καύσιμα ενόψει Πάσχα – Λίγο πριν σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

19/04/2024 | 11:38

«Ήδη τα σημερινά τιμολόγια με τα οποία αγοράσαμε καύσιμα είναι λίγο τσιμπημένα, τώρα θα μου πείτε πότε πρόλαβαν. Η αύξηση δεν έχει μπει από σήμερα είναι από χθες το πρωί», είπε στο ertnews η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.

Όπως διευκρίνισε: 

«Τα τιμολόγια έρχονται στα μαγαζιά από τις εταιρίες οι οποίες τα έχουν πάρει από τα διυλιστήρια. Οι τιμές οργανώνονται από τα δύο διυλιστήρια που έχουμε στην Ελλάδα και από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η τιμή της βενζίνης «τσιμπάει» συνέχεια σιγά σιγά, δηλαδή έρχεται στα τιμολόγια συν ένα λεπτό, συν ένα λεπτό, σήμερα συν δύο λεπτά.

Άρα η τιμή θα περάσει τα δύο ευρώ/λίτρο και μιλάω πάντα για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Δεν μιλάω για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, δεν μιλάω για ηπειρωτική Ελλάδα που είναι μακριά.

Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση, η οποία οφείλεται στις αναταράξεις που συμβαίνουν διεθνώς στις τιμές, αλλά να μην την πληρώνουμε πάντα και εμείς οι πρατηριούχοι, ότι εμείς από μόνοι μας ανεβάζουμε τις τιμές.

Εμείς έχουμε δυο χρόνια πλαφόν, που σημαίνει ότι είναι κλειδωμένο το ποσοστό του κέρδους μας.

Το 60% στα 2 ευρώ/λίτρο είναι φόρος. Είμαστε η 3η πιο ακριβή χώρα στην αμόλυβδη στην Ευρώπη. Αν πέσει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα κατεβούμε στην 11η θέση.
Αλλά μπορεί και να είναι μέση τιμή σε Αττική και Θεσσαλονίκη από 1, 95 έως 2 ευρώ το λίτρο και να βλέπω πρατήρια να πουλάνε με τιμή 1,85 και να μην μιλάει κανένας.
Εγώ δεν λέω ότι όλα τα φτηνά μαγαζιά είναι σωστά, αλλά όσα μαγαζιά πιάνουν με πειραγμένες αντλίες και με νοθευμένο καύσιμο είναι φτηνά μαγαζιά».

 

ΠΗΓΗ

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;» – Επίθεση Μαρινάκη σε Πελετίδη για το ξήλωμα πινακίδων σε σχολείο