Την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

20/03/2021 | 19:20

 

Το ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη.

Ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την πτέρυγα όπου εκτίθενται έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, όπως ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» του Βρυζάκη, αλλά και τις αίθουσες όπου φιλοξενούνται νεότερα έργα ελληνικής τέχνης, και ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος έχει αναβαθμιστεί πλήρως και έχει πλέον υπερδιπλάσιο εμβαδόν σε σχέση με το παλιό κτίριο, ξεπερνώντας τα 20.700 τετραγωνικά μέτρα και στη μεγάλη αίθουσα της εισόδου, η οποία εμπλουτίζεται με διαδραστικές υποδομές, δεσπόζει η «Λαϊκή αγορά» του Τέτση.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καταπληκτικό αποτέλεσμα», το οποίο «αποτυπώνει την αγάπη για ένα μουσείο το οποίο ουσιαστικά συμβολίζει την Ιστορία του νεοελληνικού κράτους» και αντανακλά τη συνένωση των επιδράσεων της Δύσης με τις τοπικές παραδόσεις.

«Θα είμαστε πάλι εδώ, με το καλό, την Τετάρτη το απόγευμα για να θαυμάσουμε το τελικό αποτέλεσμα» και η εικόνα της Πινακοθήκης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην περιήγηση των επίσημων καλεσμένων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα γίνει την παραμονή της στρατιωτικής παρέλασης.

«Να αφήσουμε πίσω οριστικά την πανδημία για να κάνουμε και τα επίσημα εγκαίνια της Πινακοθήκης με τη λαμπρότητα που της αρμόζει», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η τελετή θα λάβει χώρα τον Ιούνιο.

«Από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μουσεία μας σε επισκέπτες θα είμαστε και έτοιμοι να κάνουμε τα εγκαίνια», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- το έργο της ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκίνησε το 2011, προχώρησε γρήγορα στην αρχική του φάση αλλά βάλτωσε στη συνέχεια και τελικά ολοκληρώθηκε με γρήγορες διαδικασίες τους τελευταίους 19 μήνες.

Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του νέου συγκροτήματος πέρυσι τον Μάιο ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει οι εργασίες να ολοκληρωθούν για την ιστορική φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, και το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε με επιτάχυνση των ρυθμών από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη είχε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου.

www.amna.gr

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Αχαΐα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και τον έσπασαν στο ξύλο