Τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Ερντογάν για τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς – Τι ειπώθηκε

16/10/2023 | 18:23

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ: “Δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές και γι’ αυτό σας μεταφέρω και πάλι εδώ, από τον Ακριτικό Έβρο, την αδιαπραγμάτευτη βούληση μου να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξη των συνόρων με όσα μέσα χρειάζεται. Είτε αυτό είναι φράκτης, είτε αυτά είναι καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, είτε αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξέρω ότι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, σε δύο δύσκολες συχνά συνθήκες, προστατεύουν τα σύνορά μας”.

newsit.gr

Πάτρα: Αναζητείται στο αυτόφωρο ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε στον Π. Ρηγόπουλο – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Eνταση μετά την πορεία στην Πάτρα – Δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: «17 χρόνια τον φρόντιζα, δεν μπορώ άλλο»! Τι λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της με αυτισμό

Πάτρα: Σοβάδες έπεσαν δίπλα από σχολείο – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή ΦΩΤΟ

Στο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ο Δημήτρης Παλούμπης

Συνεχίζουν να πέφτουν “βροχή” τα πρόστιμα για κράνη – Πόσα στη Δυτ. Ελλάδα αυτή την εβδομάδα

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Γονείς εγκατέλειψαν τον ανήλικο γιο τους με αυτισμό σε κέντρο φροντίδας – Αναζητούνται από την Αστυνομία

Καθηγήτρια κατέρρευσε σε σχολείο μπροστά στους συναδέλφους της και λίγη ώρα μετά ξεψύχησε