Τι θα γίνει με όσους δεν κατέθεσαν αγωγές και αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά

09/11/2018 | 10:23

Μήνυμα προς τους συνταξιούχους, που σπεύδουν μαζικά και κατά χιλιάδες να υποβάλουν αυτή την περίοδο αιτήσεις και αγωγές για τα αναδρομικά από τις αντισυνταγματικές μειώσεις του 2012, έστειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, λέγοντας επί της ουσίας ότι δεν χρειάζονται αγωγές.

Μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που χορηγεί αναδρομικά στους ένστολους και σε άλλους υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων, ο κ. Πετρόπουλος είπε: “Όσοι παίρνουν σήμερα τα αναδρομικά δεν έκαναν αγωγές. Κάποιοι από αυτούς είχαν κάνει, δεν έκαναν όλοι. Όταν λέμε ότι θα δώσουμε σε όλους αυτά που πραγματικά δημιουργούμε ως περιθώριο δημοσιονομικής ευχέρειας, το κάνουμε σήμερα, θα το κάνουμε και αύριο και θα το κάνουμε συνεχώς κι όλα τα επόμενα χρόνια”.

Ο ίδιος μάλιστα, υπενθύμισε πως έχουν ήδη επιστραφεί στους συνταξιούχους 354 εκατ. ευρώ από τις εισφορές ασθενείας και ΑΚΑΓΕ χωρίς να γίνουν αγωγές, αφού όπως είπε, ο νόμος 4387 δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και βελτίωσης των παροχών.

Στο μεταξύ οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ πέφτουν “βροχή”. Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 350.000 ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και ο ΕΤΕΑΕΠ ανακοίνωσαν πως θα δέχονται μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις. Έντυπες θα γίνονται δεκτές μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά