Τι να MHN βάλετε στο πρόσωπό σας τις πολύ ζεστές ημέρες

Καλοκαίρι στην πόλη ή στις διακοπές, η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί της αλλάζει και ο τρόπος που φροντίζουμε το πρόσωπό μας. Όταν ο ήλιος γίνεται αμείλικτος και η υγρασία «κάθεται» βαριά στην ατμόσφαιρα, η επιδερμίδα δεν ζητά περισσότερα, ζητά λιγότερα, αλλά πιο σωστά.

Αν το νεσεσέρ σας παραμένει ίδιο από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο, ίσως ήρθε η στιγμή για μια μικρή αλλαγή. Ο καύσωνας δεν συγχωρεί τις λάθος υφές, τα βαριά συστατικά ή τις υπερβολές.

Αντιθέτως, αποκαλύπτει με ειλικρίνεια τι δεν λειτουργεί. Και ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα μας μιλάει για τα Don’t’s της περιποίησης της επιδερμίδας σας σε συνθήκες κάυσωνα. Δώστε προσοχή.

Αποφύγετε τα βαριά προϊόντα

Κρέμες με πλούσια υφή και έλαια μπορεί να μπλοκάρουν τους πόρους και να προκαλέσουν σπυράκια, ειδικά όταν ιδρώνετε συχνά. Προτιμήστε ελαφριές, υδατικές συνθέσεις με βάση το νερό και μη φαγεσωρογόνα προϊόντα.

Μακριά από οξέα και ρετινόλη τις ώρες αιχμής

Η χρήση AHA, BHA ή ρετινόλης σε συνδυασμό με έντονη ηλιοφάνεια αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος και τον κίνδυνο φωτοευαισθησίας. Αν τα χρησιμοποιείτε, φροντίστε να το κάνετε μόνο βράδυ και πάντα με καλή αντιηλιακή προστασία την επόμενη μέρα.

Πείτε «όχι» στο βαρύ μακιγιάζ

Τα στρώματα foundation και contouring δεν αντέχουν τη ζέστη. Αντί αυτών, επιλέξτε ελαφριές BB ή CC creams με SPF και αφήστε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει.

Αποφύγετε τα αρώματα σε προϊόντα προσώπου

Τα έντονα αρωματισμένα καλλυντικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς κάτω από τον ήλιο. Εστιάστε σε υποαλλεργικές, clean-formula επιλογές.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της