Τι λέει ο Φίλης για το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του 10

06/04/2016 | 14:27

Θέμα, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση στον δημόσιο διάλογο, αλλά δεν αφορά το άμεσο μέλλον, χαρακτήρισε ο υπουργος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, το ζήτημα της επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Οι εξετάσεις θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλοι. Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ειναι αντικείμενο ενός δημοσίου διαλόγου, χωρίς βιασύνες», εξήγησε ο κ. Φίλης.

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα επανήλθε με αφορμή δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σίας Αναγνωστοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm, στην οποία ανέφερε: «Καλό θα είναι οι μαθητές που έρχονται στο πανεπιστήμιο να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις, και για τα ΤΕΙ. Ήμουν από αυτούς που δεν είχαν αντιδράσει (επί Γιαννάκου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) και είχα συμφωνήσει».

 

Έρευνα: Αυτές οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν απατήσει τον σύντροφό τους

Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα μετά από καταδίωξη

Αγοράζει μετοχές στην ομάδα μπάσκετ της Νάπολι ο Σακίλ Ο’ Νιλ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου

Άγριο επεισόδιο στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 37χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένων υπό την επήρεια ουσιών