Τι είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρου για την αναμέτρηση με την Τσεχία

09/09/2019 | 10:52

«Παίξαμε ήδη έναν τελικό με τη Νέα Ζηλανδία που ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα είναι το ίδιο, αλλά πρέπει να πάρουμε και μια διαφορά. Να μπούμε όσο πιο δυνατά γίνεται, να μην αφήσουμε καμία φάση να περάσει. Η διαφορά θα έρθει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Να συγκεντρωθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να χτίσουμε τη διαφορά. Δεν γίνεται να έρθει μέσα σε δύο λεπτά. Σιγά-σιγά και προοδευτικά να παίξουμε καλά» δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου για τον «τελικό» της Εθνικής μας με την Τσεχία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για όσα μπορεί να κρατήσει η Εθνική από το ματς με τις ΗΠΑ: «Κρατήσαμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα χαμηλά. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία λεπτά, τους κρατήσαμε χαμηλά. Είχαμε ένα πολύ καλό πλάνο. Επιθετικά δε βάλαμε σουτ, δε γυρίσαμε την μπάλα όσο έπρεπε, μπήκαμε στο δικό τους παιχνίδι. Να μπορούμε να ελέγχουμε λίγο τον ρυθμό και να μην κάνουμε εύκολα λάθη».

Για την κουβέντα που γίνεται για το σουτ, για το 5 εναντίον 5: «Να δουλεύουμε για να βρούμε καλά σουτ, να γυρνάμε την μπάλα σωστά. Πρέπει να παίρνουμε τα σουτ και να ελπίζουμε ότι θα μπουν. Πολλοί παίκτες που τα βάζουν τα έχασαν. Κι εγώ τα έχασα και ο Σλούκας, ο Πρι, ο Παπ. Χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ. Τα πήραμε, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Μπήκαμε όμως επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο».

Για το πώς η Εθνική θα μπορέσει να λειτουργήσει υπό πίεση: «Πρέπει να παίξουμε με πίεση, να ανταπεξέλθουμε και να δείξουμε χαρακτήρα σε ένα δύσκολο ματς».

Για την Τσεχία: «Είναι πολύ καλή ομάδα, δεν έφτασε τυχαία ως εδώ, έριξε τυχαία 20 πόντους στη Βραζιλία. Εχει μοχλό τον Σατοράνσκι. Εχει καλή χημεία, με παίκτες που γνωρίζονται καλά τα τελευταία χρόνια. Να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Για τα κλειδιά της αναμέτρησης: «Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Παίζουμε για τη νίκη και τη διαφορά και είναι ένα τρικ του μυαλού που πρέπει να το διατηρήσουμε και να έχουμε καλή απόδοση για 40 λεπτά».

Για τη διαφορά των 12 πόντων: «Σίγουρα δεν παίζεις με το ταμπλό. Δεν αγχώνεσαι από την αρχή για τη διαφορά. Να σκεφτούμε τι θα γίνει φάση-φάση, έχουμε αναλύσει πράγματα και να είμαστε έτοιμοι για να πάμε φάση-φάση. Ούτε αν αρχίσουμε 20-0 έχει τελειώσει κάτι, ούτε το αντίθετο φυσικά».

Για το αν παίζει ρόλο η τύχη: «Και η τύχη παίζει ρόλο, αλλά μακάρι να μην φτάσουμε να παρακαλάμε την τύχη και να την έχουμε στα χέρια μας».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης είναι μεγάλος παίκτης και μεγάλος ηγέτης και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας».

Πηγή: filathlos.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)