Τι είναι ο «καιρός του Π» που έρχεται από Παρασκευή – Θα επηρεαστεί η Δυτ. Ελλάδα;

Αλλάζει προς το τέλος της εβδομάδας ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, οι περισσότερες βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κάτι που αποκαλεί «καιρό του “Π”».

Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα αυτή την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει πάλι και δεν θα απέχει πολύ από τα κανονικά επίπεδα, τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

Θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κάτι που ο κ. Κολυδάς αποκαλεί «καιρό του “Π”»

Τι είναι ο καιρός του Π

Τι σημαίνει όμως ο όρος καιρός του Π;  Όταν η κακοκαιρία επηρεάζει τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, σχηματίζεται νοητά το γράμμα Π, αφήνοντας στην ουσία ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα, εξηγεί η ΕΡΤ.

Σήμερα πάντως σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους, κυρίως στα νότια. Τη νύχτας και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23-25, στη Θεσσαλία από 8 έως 26-28, στην Ήπειρο από 6 έως 26-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 26-28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στο Βόρειο Αιγαίο σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά στα βόρεια τμήματα θα παρουσιάσουν προοδευτική μικρή ενίσχυση.

https://www.in.gr/

Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη για τις υψηλές θερμοκρασίες – Πιθανόν και 42 βαθμοί

Τεκμήριο ανά φορολογούμενο και όχι ανά επιχείρηση

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες διάρρηξης σε οικία με λεία 242.000 ευρώ

Μετρό Αθήνας: 30.000 επιβάτες το πρώτο βράδυ 24ωρης λειτουργίας

Ζοφερή πρόβλεψη για το μέλλον του πλανήτη από τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης

Αγρίνιο: Νεκρός βρέθηκε άνδρας στον κήπο του σπιτιού του

Στον Ανακριτή οι πρώτοι οκτώ κατηγορούμενοι από το τελωνείο Μαυρομματίου – Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»

Ασπρόπυργος: Πυρά αγνώστων σε καταυλισμό – Ελαφρά τραυματίες 3 ανήλικοι