Τι δεν πρέπει να κάνει η χήρα του πατριάχη της Volkswagen εάν θέλει να τον κληρονομήσει!

02/09/2019 | 19:32

Ο πρώην επικεφαλής και «πατριάρχης» της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen Φέρντιναντ Πιέχ πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους η γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρώην πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του συμβουλίου εποπτείας της Volkswagen πέθανε σε νοσοκομείο του Ρόζενχαϊμ στη Βαυαρία, όπου διακομίστηκεαφού κατέρρευσε σε ένα εστιατόριο μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Γεννημένος στις 17 Απριλίου του 1937 ο Πιέχ θεωρείται πατριάρχης της Volkswagen, την οποία μετέτρεψε από το 1993 σε έναν κολοσσό που περιλάμβανε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, προτού αποχωρήσει από τη διεύθυνσή της το 2002. Αυτός ήταν που συγκέντρωσε τις μάρκες VW, Audi, Seat, Bugatti, Lamborghini Porsche στον όμιλο Volkswagen.

«Ο σύζυγός μου (…) πέθανε ξαφνικά και αναπάντεχα στις 25 Αυγούστου 2019», έγραψε η Ούρσουλα Πιέχ σε σύντομη ανακοίνωσή της επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου και κάνοντας λόγο για «μια ζωή που σημαδεύτηκε από το πάθος για τα αυτοκίνητα και τους εργαζόμενους που τα κατασκευάζουν».

Η παρουσία της Ούρσουλα στην οικογένεια, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Οι οικογένειες Πόρσε και Πιέχ ελέγχουν μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου Porsche SE το 52,2% των μετοχών του ομίλου VW. Η συνολική τους περιουσία αποτιμάται στα 37 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο Vermögen Magazin και ορισμένα μέλη των δύο οικογενειών μετέχουν στο ισχυρό συμβούλιο εποπτείας του ομίλου, από το οποίο αποσύρθηκε ο Φέρντιναντ Πιέχ το 2015 μετά την αντιπαράθεσή του με τον τότε επικεφαλής της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν.

Για τον Πιέχ η τελευταία του σύζυγος ήταν η μόνη οποία θα μπορούσε να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη με τις λιγότερες δυνατές έριδες. Έριδες που υπάρχουν σε κάθε ένα μεγάλο τζάκι. Η τεράστια κληρονομιά του Πιέχ θα πέρναγε στην Ούρσουλα με έναν όρο ωστόσο.

Όπως μετέδωσε η Bild ο όρος αυτός ήταν ότι η Ούρσουλα Πιέχ δεν θα πρέπει να ξαναπαντρευτεί. Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται και στο καταστατικό των δύο ιδρυμάτων διαχειρίζονται έκτοτε την περιουσία του πατριάρχη της VW. Πρόεδρος και των δύο είναι η χήρα του Πιέχλ, Ούρσουλα.

Γ. Βαρδινογιάννης: «Πρόβλημα εφοδιασμού αν επεκταθεί ο πόλεμος»

Παπαθωμά για ισχυρισμούς Καρκά πως ο Τσαρούχας ξυλοκοπούσε πρώην συντρόφους του: Δεν είναι καθόλου νευρικός, ούτε βίαιος

Ζαχάρω: Βρέθηκε νεκρός ο 49χρονος που είχε εξαφανιστεί από το βράδυ της Τρίτης

Πάτρα: 18 συλλήψεις στο λιμάνι στην απεργία των ναυτεργατών

Σοβαρές κατηγορίες εναντίον του Τάιλερ Πέρι – Ηθοποιός τον μηνύει για σεξουαλική επίθεση και διεκδικεί 260 εκατ. δολάρια

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Απόστολος Γκλέτσος: Σήμερα τελειώνει κάθε σχέση μου με το κόμμα, ο λόγος προφανής

Τι πιο χαριτωμένο από ένα κουτάβι με ροζ βελούδινες πατούσες και ατσούμπαλο περπάτημα!

Υπέρταση: Πέντε νόστιμα τρόφιμα που ρίχνουν την πίεση – Δοκιμάστε τα