Τι απαντάει η Δεβετζή για τα μετάλλια και τις απαγορευμένες ουσίες

25/09/2016 | 17:15

​Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνίδας Ολυμπιονίκη του τριπλούν σε Αθήνα και Πεκίνο, Πηγής Δεβετζή, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους  Αγώνες  στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ».

Άλιμος: Αυτός είναι ο άνδρας που άρπαξε το βρέφος από τη γιαγιά του

Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών: Η ενίσχυση της παράγωγης καταλύτης για την ανάπτυξη της χώρας

Πέθανε ο Κώστας Λυχναράς, σκηνοθέτης του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Καφέ της Χαράς»

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στους σημερινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Σεισμός κοντά στις Στροφάδες – Στα 18,1 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Κατερίνα Σολωμού: Η ΠΑΣΠ πρωτοπόρος ξανά στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Eurovision 2025: Έτοιμη η Klavdia με την «Αστερομάτα» για τον αποψινό B΄ Ημιτελικό

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στο σύλλογο Ελεκίστρας