Τι αλλάζει στις μετακινήσεις: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί

26/05/2021 | 09:26

 

Περισσότερα άτομα επιτρέπονται στα αυτοκίνητα και ταξί, πέραν του οδηγού, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων.

Όπως προβλέπεται από τη σχετική απόφαση, ο αριθμός των επιβατών στα αυτοκίνητα και ταξί αυξάνεται σε τρεις από δύο (πλέον του οδηγού).

Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπονται:

Μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.
Μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.
Μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Σε μη αστικές περιοχές ωστόσο για τη μετακίνησή τους με ταξί από και προς το σχολείο επιτρέπονται έως τέσσερις μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε αυτοκίνητο προβλέπεται μόνο αν στο όχημα επιβαίνουν, σύζυγοι ή συμβιούντες ή συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Παράλληλα, η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων επιτρέπεται εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

https://www.in.gr/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Μανέτας

Ακυβέρνητο σκάφος στο Αίγιο

Πάτρα: Δικυκλιστής έπεσε στις μπάρες του τρένου και τραυματίστηκε

Τραγωδία: ΙΧ καρφώθηκε σε ελιά, νεκρός ένας ανήλικος!

Δύο πνιγμοί μέσα σε λίγες ώρες σε παραλίες της Αχαΐας

Σοκ στην Αχαΐα: 62χρονη έσερνε από τα μαλλιά και έπνιγε την αδερφή της – “Βάρα την κι άλλο”, φώναζε ο σύζυγος

Τροχαίο στα Τσουκαλαίικα – ΙΧ έπεσε πάνω σε φορτηγάκι, μία τραυματίας (ΦΩΤΟ)

Μίνι Περιμετρική Πάτρας: Ατελείωτο μποτιλιάρισμα στο ύψος του κόμβου Κουρτέση (ΦΩΤΟ)