Θρακομακεδόνες: Επαγγελματίες εκτελεστές οι δράστες της μαφιόζικης δολοφονίας

27/01/2025 | 18:52

Την πλήρη δράση των δύο Αλβανών που συνελήφθησαν για την εν ψυχρώ δολοφονία 47χρονου Έλληνα πολίτη, Αλβανικής καταγωγής, τον περασμένο Δεκέμβριο στους Θρακομακεδόνες προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών.

Στην ενέδρα θανάτου που έστησαν στις 15 Δεκεμβρίου τραυματίστηκε σοβαρά και ένας ακόμη άνδρας, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί απολύτως ποιος από τους δύο ήταν τελικά ο στόχος της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές, και αυτό γιατί ο τρόπος που έδρασαν δείχνει πως πρόκειται για άτομα που «γνωρίζουν το αντικείμενο». Έδρασαν γρήγορα, έριξαν τέσσερις σφαίρες και όλες βρήκαν στόχο. Εκτίμηση που ενισχύεται επιπλέον και από τα ευρήματα στα σπίτια τους όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Καλάσνικοφ και ένα σκόρπιον.

Επίσης, καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν πως από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι δύο δράστες πληρώθηκαν για τη δολοφονία, πρόκειται δηλαδή για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Οι δύο συλληφθέντες είναι 43 και 45 ετών και, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις Αρχές για μικροαδικήματα και συγκεκριμένα για μικροποσότητα ναρκωτικών ο ένας και για μία μικροκλοπή ο άλλος.

Πώς έφθασαν στα ίχνη τους

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους ξεκίνησε αμέσως μετά το άγριο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, μετά τη δολοφονία, έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας με ένα σκουρόχρωμο Renault Katzar στο οποίο είχαν βάλει πάνω ψεύτικες πινακίδες και πάρκαραν σε ένα πάρκο στη Νέα Σμύρνη.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν μέσα από πληροφορίες αλλά και από εικόνες καμερών της περιοχής να εντοπίσουν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι μέχρι εκείνη την ώρα δράστες.

Έθεσαν το σημείο σε 24ωρη παρακολούθηση και μετά από λίγες ημέρες έβγαλαν «λαυράκι» καθώς είδαν δύο άτομα να αλλάζουν τις πινακίδες ξανά και να αποστειρώνουν με χλωρίνη την καμπίνα των επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ερευνάς του Ανθρωποκτονιών ένας από τους δυο συλληφθέντες πήγε πέντε φορές στην Αλβανία χωρίς όμως οι κινήσεις του να καταφέρουν να αποπροσανατολίσουν τους αστυνομικούς που είχαν γίνει η σκιά του.

protothema.gr
 

Πανελλαδικές 2025: Σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Πάτρα: Εμπρηστές τα ξημερώματα πήγαν να κάψουν κατάστημα στην Ηρ. Πολυτεχνείου – Τι συνέβη ΦΩΤΟ

Η κρίσιμη ημέρα για τους τελικούς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όλα στον «αέρα» πριν λήξει το τελεσίγραφο

Τραγωδία στην Ουάσινγκτον: Πατέρας κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών ανήλικων κοριτσιών του

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή έξω από τα Δικαστήρια

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος σήμερα στην Πάτρα

Νεκρός 50χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο – Επί ώρα προσπαθούσαν να τον σώσουν οι γιατροί

Προγραμματισμένη Δοκιμαστική Ήχηση Σειρήνων Συναγερμού την Πέμπτη στην Πάτρα