Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 101 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού και 2 πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης

20/09/2023 | 17:41

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία αναφέρθηκαν από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

«Από 19/09 έως 20/09 (08:00 με 08:00), κατεγράφησαν 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοίμωξης του αναπνευστικού, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

Ακόμη πως «στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπάρχουν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και διερεύνηση. Οι ασθενείς είναι από πληγείσα περιοχή και είναι κλινικά καλά».

Ο κ. Καμπούρης από την πλευρά του ανέφερε οι «το έργο της κρατικής αγωγής συνεχίζεται, μέσω του arogi.gov.gr. Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20.545 οριστικοποιημένες και περίπου 4.860 προσωρινές αιτήσεις. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, ενώ, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 14.200 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα σημεία περισυλλογής νεκρών ζώων. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας, παράσχοντας βοήθεια και υποστήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

newsit.gr

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!